Illustrasjon lånt fra Shutterstock

Situasjon/setting - Prosjektets forskningsspørsmål
Formålet var å kartlegge i makroperspektiv relasjonen mellom norske innbyggere holdning og deres forståelse for luftforurensning i Norge. Hvor opptatt er norske innbyggere av luftkvalitet og hvordan kan design skape  bruksområde luftforurensning
Prosjektet forskningsspørsmål blir som følger:

Hvor berørt er innbyggere av luftforurensning, og hvordan kan man utforme bruk av luftforurensningsdata i innbyggernes hverdagsliv?
Tjeneste/oppgave – min rolle
Dette prosjektet er et soloprosjekt, og ulike konsepter presenteres kontinuerlig for deltagere for brukertesting og kvalitetsikring av relevant innsikt og tilbakemelding.
Aktivitet – hva ble gjort
Rekruttering av deltagere med ulike alder, kjønn og interesse og holdninger til klima og luftforurensning.
Kartlegging av innbyggere i norske byer - map of stakeholders
Kartlegge innbyggeres daglige brukerreise.
Kartlegge tidligere design intervensjoner med luftforurensning som tema. 
Systemic impact - Analyse og definering av luftforurensning og dens definisjon som system arketype og dens systemisk påvirkning i samfunnet.
Intersystemisk analyse av luftforurensning og prosjektet rettet mot luftforurensning. ZIP analyse - Zoom, Innovation, Problem areas/Potential area
Play probing - Sondering via lek. 
Concept ideation - idemyldring for ulike konsepter som visualiserer luftforurensning
Context of experience - idemyldring av  hvordan luftforurensningsdata kan være nyttig i en gitt brukerkontekst.
Resultat – hva ble resultatet
Et av prosjektets handling var å kartlegge og forstå ulike designløsninger og konsepter hvor luftforurensning informasjon blir presentert og deres grad av måloppnåelse. Resultatet er en forståelse av hvordan metadata kan integreres i innbyggeres hverdagspraksis, samt ulike konseptforslag og brukerkontekster der metadata gjennom bruken av smart teknologi kan oppfattes relevant og nyttig av innbyggere. Prosjektet er et pilotstudie og innsamlet informasjon brukes videre i masteroppgave og som informasjonsgrunnlag i selve URBANITY-prosjektet.

You may also like

Back to Top